fbpx

OM BOENHETENE

/
/
OM BOENHETENE
OM BOENHETENE

ET BOLIGPROSJEKT MED DET RETTE FOTAVTRYKKET.

 

Endelig kan vi si velkommen til Rørestrand Park! Første byggetrinn markerer en ny start. Målet har hele tiden vært å skape noe som går godt sammen med omgivelsene og som bidrar til å ta vare på områdene rundt. Ambisjonen er å sette et godt og riktig fotavtrykk i tråd med både omgivelsene og historien.

FRA PAPPHYLSER TIL BOLIGER

Tomten hvor Rørestrand Park skal bygges er en viktig del av både lokal og nasjonal industrihistorie. Tomten kom inn i familien Holts eie i 1970 da eieren av bedriften Sapi AS, Kristen Holt, fikk kjøpt den cirka 30 mål store tomten på Rørestrand av daværende Borre kommune. Sapi, som produserte papphylser innen et variert bruksområde, ble på 70- og 80-tallet en viktig arbeidsplass i kommunen med nær 50 medarbeidere på det meste.
Høsten 1984 ble Sapi solgt til amerikanske Sonoco – verdens største produsent av papphylser. Samtidig opprettes Rørestrand Eiendom som eier av industrihallen og tilhørende tomtearealer. Allerede tidlig på 80-tallet var det planer om boligutvikling øst for industrihallen ned mot vannet. Som resten av tomten var denne delen regulert til industriformål og planene ble derfor ikke realisert.
Rørestrand Eiendom har alltid ment at dette flotte området egner seg bedre til boliger enn til industri. Det var derfor en milepæl da Horten kommune i 2015 regulerte hele området til boligformål.

KVALITETER SOM SKINNER IGJENNOM

Rørestrand Park ligger i den sørlige enden av Horten med gangavstand til skole, barnehage, bensinstasjon, matforretninger, bussholdeplass, bowling og Horten sentrum. Prosjektet har en landlig beliggenhet, men er likevel bare noen minutter fra Horten sentrum som du enkelt kan komme deg til med bil, buss, sykkel eller via gangvei. Den gamle jernbanen fra Skoppum til Horten er gjort om til sykkelsti og starter rett på oversiden av Rørestrand Park. Med Hortens bredeste sykkelsti som en av de nærmeste naboene, er det bare en liten sykkeltur inn til byen.
Boligene vil ligge i et naturskjønt område tett på skog, sjø, strand og seilerhavn. Nærheten til Oslofjorden vil gi en følelse av et åpent og luftig landskap samtidig som skogholtet mellom boligene og sjøen vil gjøre at bomiljøet oppleves som lunt og svalt med en naturlig ro.
Generelt vil bomiljøet i Rørestrand Park by på mye lys, luft og fine grøntområder. Lunt i le og med Bastøya og Oslofjorden som skinner igjennom trærne, kan du trekke deg tilbake fra vinden samtidig som du aldri er langt unna sjøen.

HUS SOM GJENSPEILER OMRÅDET

For at boligprosjektet som helhet skal harmonere best mulig med omgivelsene og skogsterrenget som omgir området, er det lagt vekt på at husene skal få et særpreg som gjenspeiler hele området. Det blir utstrakt bruk av treverk og elementer av tre hele veien. Sammen med materialvalg og fargevalg vil formen på husene danne et naturlig samspill med omgivelsene. Dette gjelder selvfølgelig også husene i byggetrinn 2 og 3, som etter planen skal settes i gang når det første byggetrinnet er i mål. Husene vil ellers bli utformet slik at de minner om villabebyggelse. Leilighetene vil ligge usjenert til for hverandre og for at du som beboer alltid skal kjenne at du bor nærme sjøen, er det lagt opp til en viss avstand mellom husene slik at det inviteres til utsyn. Siktlinjene fra sjøsiden og inn i skogen vil være et unikt og viktig element med Rørestrand Park.

OM LEILIGHETENE

I Rørestrand Park kan du selv velge hva som passer deg og enkelt sette ditt personlige preg på leiligheten. Her får du lettstelte leiligheter i et rolig og vakkert bomiljø med nærhet til mange ulike kvaliteter. Alt ligger til rette for et godt liv for alle generasjoner og for mennesker i ulike faser av livet, her kan alle fra enslige og småbarnsfamilier til voksne med barn som har flyttet ut, finne seg til rette. Leilighetenes løsninger og nærheten til naturen gjør det lett å leve lettvint samtidig som du har mange muligheter til et aktivt liv rett utenfor stuedøren.

Prosjekt: Rørestrand Park // Illustrasjon: KMS Arkitekter AS
Illustrasjon: Leilighet C101

PARKERING/GARASJE

• Det er planlagt parkeringskjeller tilknyttet husene. Det legges opp til 30 ladepunkter for elbil, med muligheter for ytterligere. Ladebokser kan kjøpes som tilvalg.
• Parkeringskjelleren vil ligge i underetasjen på hus D og E.
• Garasjekjelleren vil inneholde 59 parkeringsplasser. Det vil bli mulighet for å kjøpe ekstra parkeringsplass.

Illustrasjon: Fasade ØSt Blokk D og E

BÅTPLASS

Når man velger å bo så tett på sjøen er det naturlig å ønske seg båt. Vi har en avtale med Horten Seilforening som gir oss rett til minst 10 båtplasser kun få minutters spasertur fra leiligheten din. Båtplassene er ikke tilhørende spesielle leiligheter, men fordeles fortløpende etter ønske og ved kontraktsinngåelse.

KOLLEKTIVTILBUD

Få minutter fra Rørestand ligger busstopp med gode forbindelser til Horten, Holmestrand, Skoppum stasjon og Tønsberg.